410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Hírek


Hírek / 2019.04.19.

Vendégünk a Kosztolányi Dezső Színház

Május 1-5. között hetedik alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház a HolnapUtán Fesztivált. A színház- és összművészeti fesztivál célja, hogy a térség legfontosabb színházi műhelyeinek bevonásával teremtsen fórumot a pályakezdő, fiatal színházi alkotók számára. A 2019-es kiadáson három ország nyolc társulatának előadását láthatja a közönség, köztük az először Nagyváradra érkező Kosztolányi Dezső Színház két produkcióját is. 

A VII.  HolnapUtán Fesztivál keretében vendégeskedik először Nagyváradon vajdasági magyar társulat: a szerbiai magyar színházművészet egyik kiemelkedő műhelye, aformabontó előadásairól híres  Kosztolányi Dezső Színház két előadással is bemutatkozik a közönségnek.

Május 3-án, 17 órától a Kossuth-díjas Tolnai Ottó költészetéből ihletődött Karton és karfiol című monodrámát láthatja a közönség a Szigligeti Stúdióban. Az előadás Tolnai Ottó úgynevezett karfiolos verseire épül, a versek mellett viszont fontos szerephez jut a zene is. A monodrámát Döbrei Dénes rendezte, az ötletadója pedig Mészáros Gábor, az előadás főszereplője volt.

Május 4-én, 19 órától a Szigligeti Színház nagytermében láthatja a közönség a társulat Felhő a nadrágban című, Majakovszkij azonos című verséből ihletett előadást. A humoros, önironikus, jelenünknek és múltunknak egyaránt görbe tükröt mutató előadást Kokan Mladenovic szerb rendező állította színpadra.

A VII. HolnapUtán Fesztivál programja az esemény és a Szigligeti Színház weboldalán (www.holnaputan.szigligeti.ro, www.szigligeti.ro ), illetve Facebook-oldalain böngészhetik az érdeklődők. A szervezők felhívják az okostelefonnal rendelkezők figyelmét arra, hogy a VII. HolnapUtán Fesztivál programja a FestivApp mobilapplikáció segítségével is elérhető. 

A VII. HolnapUtán Fesztivál előadásaira jegyek március 18-ától kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon. A szervezők ugyanakkor kedvezményes, 60 lejes árú fesztiválbérletet bocsátanak ki, amely négy tetszőleges előadásra érvényesíthető, és megvásárlásával egy, a következő időszakban bemutatandó, Imre Zoltán Program keretében Nagyváradra érkező mozgásszínházi produkcióra is beváltható jegyet kapnak.