410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Hírek


Hírek / 2019.05.02.

A HolnapUtán Fesztivál első napja

2019. május 1-én elstartolt a HolnapUtán Fesztivál hetedik kiadása. Az ötnapos eseménysorozat első napján a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói mutatkoztak be két előadásukkal is. 

Délután 15 órától rendhagyó stúdióelőadással vette kezdetét a VII. HolnapUtán Fesztivál. Anton Pavlovics Csehov Meggyeskert című előadását Zsótér Sándor rendezésében vitték színre a budapesti végzős színészhallgatók. Az előadás különlegessége, hogy Csehov drámai szövegét különböző műfajú dalok gazdagították, ugyanakkor a dráma négy felvonása a Szigligeti Stúdió három különböző terében - köztük az emeleti, új stúdiótérben - kapott helyet. 

Zsúfolásig telt házzal játszották a végzős színészhallgatók a Tűznyelők című improvizációs előadásukat is. A Kárpáti Péter által rendezett és az ő, illetve a diákok közreműködésében készült előadás a diákok félelmeit, az őket leginkább foglalkoztató családi, baráti vagy közéleti témákat helyezi a középpontba. 

A VII. HolnapUtán Fesztivál május 2-án A tavasz ébredése, valamint A Nyíregyháza utca című előadásokkal és a budapesti színészhallgatók Pink Mojos nevű együttesének koncertjével folytatódik.