410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Hírek


Hírek / 2019.03.14.

Workshop-felhívás művészeti titkárok számára

A nagyváradi Szigligeti Színház és a Magyar Színházi Szövetség első ízben szervez szakmai workshopot erdélyi színházak művészeti munkatársai számára 2019. május 3-4. között. A workshop célja, hogy találkozási lehetőséget biztosítson a színházakban dolgozozó irodalmi és művészeti titkárok számára, ugyanakkor feladatának tekinti, hogy keresztmetszetét nyújtsa a szakma kortárs kihívásainak.

A kétnapos találkozó első blokkjában dr. Ungvári Zrínyi Ildikó, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatója tart vitaindító előadást az irodalmi / művészeti titkárság fogalmi változásairól, illetve földrajzi változatairól. Az előadás célja, hogy képet alkothassunk az irodalmi / művészeti titkári hivatás szakmaiasodási folyamatáról, illetve arról, hogy milyen feladatköröket feltételez manapság ez a funkció.

A találkozó második napján Takács Gábor, a Káva Kulturális Műhely vezetője tart színházi nevelési gyorstalpalót, amelyben a résztvevők betekintést nyerhetnek a színházi nevelés főbb módszertani és elméleti kérdéseibe.

A MASZÍN-tagszervezetek delegáltjai, valamint a tagsággal nem rendelkező színházak részéről érkező egy-egy munkatárs számára a Szigligeti Színház szállást és ellátást biztosít, a további résztvevők számára, a szervezőknek nem áll módjában szállást biztosítani (ugyanakkor segítséget nyújtanak a szállásfoglalásban).

A szervezők április 15-éig várják az érdeklődők jelenkezését. Jelentkezni, valamint további információkat igényelni a pr@szigligeti.ro e-mail címen lehet.